Nadat de club het jeugdvoetbal in 2002 volledig liet vallen ging de club inzake opvolging door een diep dal. Minder geboorten, onvolledige jeugdploegen en jongeren die andere sporten gingen beoefenen lagen aan de basis. Het duurde tot 2010 eer er opnieuw enige vorm van jeugdopleiding te bespeuren was. Davy Vanhove was het trekpaard van dienst. Het initiatief deinde snel breed uit, mede doordat de jeugdopleiding in de omgeving volledig uitviel. Jongeren uit Viversel, Boekt, Stokrooi vonden hun weg naar Bolderberg , waar een gedegen jeugdopleiding gedragen wordt door een actief jeugdbestuur, met diverse activiteiten. Aansluitend met de nieuwe toevloed van voetballertjes is het scholenjeugdtornooi een interessante aanvulling om de aantrekkingskracht van voetbalsport aan de basis te verhogen. Om de leefbaarheid van de club en het jeugdvoetbal op niveau te houden dient er door het bestuur en de ouders wel gewerkt te worden. Mosselfeesten en andere eetdagen, of een cocktailparty dragen hun steentje bij om kleding, materiaal en trainers te bekostigen. Alhoewel, door het ontbreken van een degelijke jeugdwerking, er heden nog weinig echte Bolderbergenaren in de eerste ploeg staan , is de verstandhouding bij BFC uitstekend. Zo promoveerde men in 2014 naar derde provinciale na jaren titelkandidaat te zijn geweest. Het zal nog enkele jaren wachten zijn om opnieuw eigen jeugdspelers op de Bolderbergse grasmat te zien schitteren. Maar hoop doet leven. Sport beoefenen is de beste garantie om later een actief leven te hebben.

Onze missie

K. Bolderberg FC wil sporten in teamverband en vooral samenwerken, niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten stimuleren. Het uitgangspunt daarbij is dat we voetbal spelen en voetbal beleven maximaal toegankelijk willen maken. Voetbal is een sport die het beste in de jeugd en de volwassenen naar boven kan brengen. Daarnaast is voetbal bij uitstek een ontmoetingsplaats waar mensen met een gemeenschappelijke interesse contacten kunnen leggen en vrienden kunnen maken. Voetbal is emotie en passie … Wij als K. Bolderberg FC geloven zeer sterk in een sociaal project waarin voetbal een ontmoetingsplaats kan en moet zijn voor onze jeugd, hun ouders, familieleden, vrienden en kennissen.

Deze groep mensen maakt van een club een vereniging en die vereniging moet altijd belangrijker blijven dan het individu. Daarnaast is de bindende factor de voetbalsport waar wij er naar streven een zo goed mogelijke opleiding te geven aan onze spelers en dit op zowel sportief en fysiek vlak. Steeds rekening houdend met de persoonlijke capaciteiten en het karakter van de speler.

 

Jeugdopleidingsplan 2017-2020

K. Bolderberg FC
2604 - 2de Prov


Kluisstraat 25, 3550 Heusden-Zolder
Belgium


info@kbolderbergfc.be
jeugd@kbolderbergfc.be


Taverne Sint-Job

Hulsmans-Vaelen - Centrale verwarming - Zonhoven

Weygers Totale projectinrichting - Hasselt

Joris & Vanhoutvin Advocaten - Hasselt