Nadat de club het jeugdvoetbal in 2002 volledig liet vallen ging de club inzake opvolging door een diep dal. Minder geboorten, onvolledige jeugdploegen en jongeren die andere sporten gingen beoefenen lagen aan de basis. Het duurde tot 2010 eer er opnieuw enige vorm van jeugdopleiding te bespeuren was. Davy Vanhove was het trekpaard van dienst. Het initiatief deinde snel breed uit, mede doordat de jeugdopleiding in de omgeving volledig uitviel.

Jongeren uit Viversel, Boekt, Stokrooi vonden hun weg naar Bolderberg , waar een gedegen jeugdopleiding gedragen wordt door een actief jeugdbestuur, met diverse activiteiten. Aansluitend met de nieuwe toevloed van voetballertjes is het scholenjeugdtornooi een interessante aanvulling om de aantrekkingskracht van voetbalsport aan de basis te verhogen. Om de leefbaarheid van de club en het jeugdvoetbal op niveau te houden dient er door het bestuur en de ouders wel gewerkt te worden. Mosselfeesten en andere eetdagen, of een cocktailparty dragen hun steentje bij om kleding, materiaal en trainers te bekostigen.

Alhoewel, door het ontbreken van een degelijke jeugdwerking, er heden nog weinig echte Bolderbergenaren in de eerste ploeg staan , is de verstandhouding bij BFC uitstekend. Zo promoveerde men in 2014 naar derde provinciale na jaren titelkandidaat te zijn geweest. Het zal nog enkele jaren wachten zijn om opnieuw eigen jeugdspelers op de Bolderbergse grasmat te zien schitteren. Maar hoop doet leven. Sport beoefenen is de beste garantie om later een actief leven te hebben.


JC: Bram Vangeel
Wim Vanhamel
Yves Maex

K. Bolderberg FC
2604 - 2de Prov


Kluisstraat 25, 3550 Heusden-Zolder
Belgium


info@kbolderbergfc.be
jeugd@kbolderbergfc.be


Taverne Sint-Job

Hulsmans-Vaelen - Centrale verwarming - Zonhoven

Weygers Totale projectinrichting - Hasselt

Joris & Vanhoutvin Advocaten - Hasselt